Cea mai mare piscina din lume


Cea mai mare si mai luxoasa piscina din lume se afla in San Alfonso Del Mar, Chile. Intinsa pe o suprafata de aproximativ 20 de acri, piscina a fost inscrisa in Guiness Book of Records in calitate de cea mai mare piscina de exterior din lume.

Umpluta cu peste 300 de milioane de litri de apa, piscina este adanca pana la 80 de metri si reprezinta locul preferat de distractie a milioane de oameni anual. Lunga cat trei terenuri de fotbal, piscina mai detine un sitem de recirculare care practic introduce apa curata si tratata din ocean si o scoate pe cea murdara in afara printr-o alta iesire. Intreg sistemul este computerizat si poate fi admistrat de doar 2 oameni.

In timpul verii piscina are o temperatura cuprinsa intre 20 si 24 de grade, temperatura care creste in perioada iernii, cand sistemul de incalzire a apei intra in functiune si le asigura doritorilor de o baie in aer liber tot confortul necesar.
Costul intregii constructii se ridica la 2 miliarde de dolari. Pentru intretinerea piscinei sunt necesari 4 milioane de dolari anual.

0 comentarii: